Inovativna radionica DIM ESEE-2

 

 

Inovacije u procesnoj karakterizaciji mineralizacije 19 – 21. oktobar 2022.

 

Mjesto održavanja: IUC Dubrovnik, Hrvatska

sa mogućnošću online učešća (hibridni način)

 

 U svojstvu projektnog partnera Zavod za geološka istraživanja učestvuje u realizaciji Projekta DIM ESEE-2, četvorogodišnjeg projekta na temu Primjena inovacija, projekta cjeloživotnog učenja usmjerenog na povećanje inovativnosti među stručnjacima za mineralne sirovine u regiji istočne i jugoistočne Europe (ESEE regija).

U okviru projekta, ove godine, pripremljena je inovativna radionicu na temu ” Innovation in process-oriented orebody characterization “,  koja će biti održana od 19. do 21.10.2022., u Inter University Centru Dubrovnik. Radionica je namijenjena geolozima, geološkim inženjerima, geofizičarima, rudarskim inženjerima i pripadnicima srodnih struka zaposlenima u industriji, obrazovnim ili naučno-istraživačkim institucijama.

Ovogodišnju trodnevnu radionicu na temu  Inovacije u procesnoj karakterizaciji mineralizacije pripremaju partneri iz Sveučilišta u Liègeu (Belgija), a fokus je na najnovijim tehnološkim inovacijama koje doprinose boljem razumijevanju mineralnih resursa od in situ mjerenja sve do mikroanalitičkih tehnika za automatiziranu mineralogiju. Upoznat će učesnike s principima geometalurgije i pokazati kako procesno orijentirana karakterizacija rude omogućuje predviđanje tehnoloških procesa i njihov utjecaj na okolinu.

Da li ste stručnjak za mineralne sirovine u sledećim oblastima: geologija, geološko inženjerstvo, geofizika, rudarstvo, primenjene nauke o Zemlji i slično?

 

Ovo je izvrsna prilika da se pridružite inovativnoj radionici DIM ESEE-2 u Dubrovniku, upoznate stručne predavače i 30+ drugih stručnjaka iz cijele Evrope u jednom od najljepših gradova.

 

Pozivamo kolege geologe, rudare, tehnologe i ostale zainteresovane da razmotre mogućnost učešća na pomenutoj radionici.

Detaljnije informacije, uslove i uputstva za registraciju možete pronaći na sajtu projekata DIM ESEE-2: https://dim-esee.eu/