1. Kongres geologa Crne Gore s međunarodnim učešćem

Pod pokroviteljstvom Predsjednika Vlade Crne Gore, Zavod za geološka istraživanja Crne Gore i Crnogorsko geološko društvo organizuju

1. Kongres geologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem, od 14. do 16. maja 2020. godine u Budvi.

Podršku održavanju Kongresa će pružiti Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i kompanije: “Rudnik uglja Pljevlja”, “Uniprom metali”, “Elektroprivreda Crne Gore” i druge crnogorske kompanije.

Kongres ima međunarodni karakter sa planiranim temama iz fundamentalne i primijenjene geologije i sa ciljem unapređenja znanja i razmjene iskustava iz različitih naučnih disciplina, sa posebnim akcentom na prirodne resurse i njihovo korištenje u skladu sa principima održivog razvoja . Kongres će biti održan u godini kada Zavod za geološka istraživanja Crne Gore obilježava 75 godina od osnivanja.

Kongres je, upravo, mjesto da se sagledaju razultati rada ove državne institucije i ocijeni stanje geološke struke i nauke u Crnoj Gori i regionu, kao i način rješavanja izazova u budućnosti, posebno u vezi sa geohazardom, vodnim resursima njihovim korištenjem i zaštitom, klimatskim promjenama i dr.

Detaljnije informacije vezane za teme, rokove prijave, uputstva za pisanje apstrakata kao i prijavne listove slijede u drugom obavještenju koje ćemo uskoro pripremiti i poslati. Vas i vaše kolege pozivamo da pripreme apstrakte za svoje radove koji će biti predstavljeni na Kongresu.

Srdačan pozdrav,
Zoran Janković, Direktor Zavoda za geološka istraživanja Crne Gore
Predsjednik Organizacionog odbora 1. Kongresa geologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem

Prvo obavještenje (PDF 400KB)